Sunday, 18 March 2012

A Visit to Home Country Part I 母国を訪ねて (その1)

After over 14 months since my last visit to Indonesia, I finally made another one last January.

前回インドネシアへ里帰りしてから14ヶ月、ついにこの一月帰国しました。

Traveling to the equatorial zone in winter was an amazing experience. I left Kurayoshi amidst the cold freezing air. Until Kansai airport I was fully layered in thick suede coat. 9 hours later I arrived at Jakarta's airport, enwrapped in thick humid air. The sound of people's chatters was buzzing in my ears. Everywhere flocks of people moving around dizzily. Quite an opposite to Kurayoshi's atmosphere.

冬の時期に赤道付近へ旅に出るのはちょっとした冒険です。倉吉を出た時、外はかなり冷え込んでいました。関西空港に着くまで私は分厚いスエードのコートを着込んでいました。その9時間後にジャカルタ空港へたどり着いたのですが、そちらはめちゃめちゃ蒸し暑かった!たくさんの人が大声で騒いでいるのが聞こえます。どこへ行っても人の波。倉吉とは全く逆です。ははは。

Not only the weather, my lifestyle changes when I am in Indonesia. One thing is that I always wake up early no matter how late I go to bed at night. The reason is simple. It is almost impossible to wake up late among the cock-a-doodle-dooing roosters, the sound of adzan. And most of all, food vendors who shout or make sound with their plates or wooden block trying to sell chicken porridge, spiced rice, steamed rice with curry, Chinese buns and so on and so forth. How can you stay asleep when the vendors are giving you images of mouth watering breakfast? :-)


天気だけではなく、インドネシアでは私のライフスタイルも変化します。まず、朝が早い。どんなに遅く寝床に着いても、です。理由は簡単。朝になるとそこら中でけたたましく鶏が鳴きまくりなので、遅く起きるのは無理です。それだけではありません。行商の人達が大声でフライパンやら拍子木を鳴らしてチキンのおかゆやスパイシーなご飯、カレー付きの蒸しご飯、レーズン入りの中国風蒸しパンなどなどを売りに来ます。こんな美味しそうなものを売りに来るような中で、どうして遅くまで寝ていられるか!


the infamous fried rice or nasi goreng
有名なインドネシアのチャーハン「ナシ・ゴレン」


Soto sulung: the savory beef soup with rice
「ソト・スルン」激辛ビーフスープとごはん
But my most favorite breakfast menu while at home is this: fried tempeh and steamed bananas. Hmmmm Yummmyyyy!!

でも私の自宅での最もお気に入りの朝食はこれ。テンペのフライと蒸しバナナです。うーん、美味しい!





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